Португалецът Бруно Балтазар пое в началото на тази година. Специалистът разкри впечатленията

...
Португалецът Бруно Балтазар пое в началото на тази година. Специалистът разкри впечатленията
Коментари Харесай

Кардинални промени в Ботев Пловдив! Балтазар: Аз съм като Моуриньо

Португалецът  Бруно Балтазар  пое при започване на тази година. Специалистът разкри усещанията си от досегашната си работа при „ жълто-черните “. Той обясни за какво се е стигнало до раздялата с някои играчи през зимния трансферен прозорец ( Емануел Току, Елвис Ману, Мохамед Брахими, Реда Рабей и Димитър Тоне в).
„ Това е клуб с огромна фенска маса, една от най-големите в България. Не е първият случай, в който работя в сходен клуб. Трябва да печелим мачове, да носим наслада на почитателите, на града… Това е клуб, който заслужава огромни неща “, сподели наставникът на „ канарите “ в предаването „ Домът на футбола “ по Диема спорт.
Ето какво още съобщи португалският експерт :
Никой тук не е удовлетворен от обстановката в класирането. Мога да ви го подсигурявам. Аз съм упорит. Дойдох, с цел да спечелвам, всички треньори желаят това, ние работим всекидневно да печелим. Печелил съм в предишното и желая това да продължи. Все още имаме доста защо да играем, желаеме да спечелим всеки мач до края на сезона.
Седмата позиция към момента е постижима. Това може да ни докара до плейоф за място в Лигата на конференциите. Дори и да няма европейско място, за което към момента може да се борим, въпреки всичко би трябвало да почитаме клуба и да се борим.
Никой треньор в света не обича да губи качество. Всеки има потребност от него. Тези петима играчи имат своя случай.
Току – не беше допустимо за клуба да откаже офертата за него, той игра добре, клубът го разви и завоюва от него. Ману получи шанса да се завърне вкъщи. Трудно е да го задържиш ментално при сходна опция. Реда Рабей беше в края на един цикъл след 3 години в клуба. Той искаше ново предизвикателство и ние се съгласихме.
Брахими идва от по-малки клубове, той бе доста предан, имаше шанса да отиде в по-добро състезание и да покаже гения си, а това може да е добра бъдеща договорка за нас. Тонев е гений от школата, има качества, не получаваше доста минути. Съгласихме се, че е добре да играе повече в първа дивизия, да пораства и да се завърне. Това е животът във футбола, фокусиран съм върху търсенето на решения, а не да рева за играчите, които загубихме.
Това не повлия на пановете ни по отношение на стила на игра. Работим с наличните футболисти и системата, в която желаеме да играем. Трябва да намираме решения, имаме качества, имаме мощна стартова 11-ка. Не толкоз солидни варианти както преди, само че въпреки всичко имаме задоволително качество, с цел да печелим мачове в тази лига.
Моуриньо има нов метод на виждане на футбол, на трениране на футбол. Той тотално промени мисленето на треньорската школа в Португалия. Очевидно той беше първи, по-късно португалските треньори започнаха да виждат нещата по друг метод. Подходът към подготвителните сесии, към манталитета по време на тях, се промени изцяло. Не последвам Моуриньо като вяра, само че мога да се оприлича с неговите подготвителни концепции и хрумвания. Очевидно аз работя по друг метод, а и всички португалски треньори работят по свойм,
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР